11 avgust 2011

Vabilo na 3. študijsko turo

Vabimo vas na 3. študijsko turo po vinsko turističnih cestah v sklopu projekta Vino Cool. Na tej turi bomo obiskali Vinsko turistično cesto Haloze – VTC11 in pogledali nekaj primerov dobrih praks turistične ponudbe na Vinsko turistični cesti Haloze – VTC11.


Kdaj:

Sreda, 24.08.2011

Vstopne postaje:

- Avtobusna postaja Maribor ob 8.00 uri

- Terme Ptuj ob 8.45 uri


Program:

Ptujska Gora

Ogled Marijine Bazilike, najlepše gotske cerkve na Slovenskem. Ogled multivizije-filma o Ptujski Gori in okolici.


Gostišče Dolinca,

Majšperk

Haloška malica

Vukova domačija, Žetale

Obisk Vukove domačije - ogled postavitve in opreme bivalnega prostora iz časa začetek 20. stoletja v cimprani hiši, ometani z ilovico in kriti s slamo.

Hiša je v upravljanju Turističnega društva Žetale. Predstavitev vinogradništva Plajnšek z degustacijo vrhunskih vin z zaščitenim geografskim poreklom Haloze.

Zbirka »Od zrna do kruha«,

Dravci

Obisk Turistične kmetije Korpič. Ogled zbirk »Od zrna do kruha« in »Od orala do mlatve«, ki sta v upravljanju Društva za ohranjanje dediščine Haloz.

Sirarstvo Bedrač,

Slatina

Degustacija kozjih sirov iz haloških bregov in predstavitev kmetije Bedrač.

Kmetija Pintarjevi,

Veliki Okič

Obisk kmetije Pintarjevi z degustacijo vrhunskih vin z zaščitenim geografskim poreklom Haloze. Kulturno etnološki program postavitve haloškega klopotca.

Prijave na študijsko turo po Vinsko turistični cesti Haloze sprejemamo do zasedbe mest do 20.08.2011 po elektronski pošti info@halo.si ali fax: 02 795 32 00 ali navadni pošti LPC Haloze, Cirkulane 56, 2282 Cirkulane. Študijska tura je brezplačna za udeležence in je promocijskega značaja za turistične delavce, agencije, novinarje in druge udeležence, ki so pripravljeni pomagati pri promociji in trženju Vinsko turističnih cest.

Ni komentarjev:

Objavite komentar