27 oktober 2010

VINSKA CESTA KLÖCHER

Vinska cesta Klöcher (Klöcher Weinstraße)

Veliko skrivnosti je v tej pokrajini z dvorci in gradovi, wellness hoteli,  luksuznimi restavracijami in domačimi gostišči, tradicionalnimi vinorodnimi posestvi ter odličnimi vinotoči. Tri vinske ceste povezujejo štajersko deželo term: Südoststeirische Hügellandweinstraße, Klöcher Weinstraße in Thermenlandweinstraße. Eno stvar imajo skupno: hrepenenje po počitku.

Prijatelji vina, sladokusci in wellness dopustniki si tam razdelijo zabavo in užitek. Iskanje kulinaričnega uživanja se uspešno konča v kakšnem izmed številnih vinotočev. Počasi so se narezkom pridružile nove zanimive lokalne jedi. Uspešno se ukvarjajo z umetnostjo dimljenja in proizvodnjo sočnih šunk. Tek spodbudi pršut Vulcano, okusna redkost. Toda tudi Johannova šunka Steira-Wirt v Trautmannsdorfu očara goste z zahtevnim okusom. Drugi vrhunci za sladokusce so pristno bučno olje iz mlina Berghofer Mühle, ki proizvaja tudi izdelke iz pšenice, rži in večzrnate pire, najfinejše žganje Gölles, ali ročno izdelane mojstrovine enega najboljših in najbolj uglednih proizvajalcev čokolade, Seppa Zotterja. Seznam kulinaričnih specialitet in
vrhunska kakovost izbranih proizvajalcev je vse daljši. Police so dobro napolnjene in cene ponudbi primerne. Obstaja veliko možnosti za pobeg iz vsakdanjika v užitek. Na kratko: tukaj ima človek čas živeti. Zaradi tega je doživetje še bolj simpatično.

Več o vinski cesti na Die Klöcher Weinstraße

Ni komentarjev:

Objavite komentar